Brochures juwelen
Klik hierboven op een brochure om deze te bekijken. De brochure opent in een nieuw venster of tab.
Juweliers Moortgat is lid van Ars Nobilis
Klik hierboven op een brochure om deze te bekijken. De brochure opent in een nieuw venster of tab.
Eén van onze specialiteiten is het maken van handgemaakte juwelen, compleet volgens de wensen van de klant. Hebt u nog een oud juweel met mooie stenen? Bent u op zoek naar iets heel speciaals en specifieks? Kom even langs, wij helpen u graag verder. Wij maken vrijblijvend en gratis een bestek voor de kostprijs van uw juweel.
Bij de collecties juwelen die wij aanbieden, speelt kwaliteit een grote rol. Bij ons koopt u nooit een kat in een zak, dankzij onze opleiding in diamond-grading en coloured stone-grading (hierbij leer je de kwaliteit van de diamant of kleursteen bepalen) , weet u perfect welke kwaliteit van edelsteen u aankoopt.
Eerlijkheid, openheid en vertrouwen zijn essentiële waarden voor ons. De aanschaf van een juweel is nog steeds een emotionele aangelegenheid en met emoties speel je niet.
Oorgaatjes laten schieten is mogelijk. Wij volgen het volledige gamma van Studex.
Voor meer info, vraag naar Liesbet.
http://www.jeweline-magazine.nl/
Na het klikken op een link hierboven kan U met de navigatie die bovenaan het venster verschijnt de fotoreeks automatisch afspelen door op de 2e knop te klikken.
In essentie is 18 kt goud een "geforceerde" legering. Dit is de logica zelf, vermits wit goud 18 kt bestaat uit 75% zuiver geel goud. Hierdoor komt het dat een witgouden legering niet zuiver wit is maar een klein beetje gelig-grijs, afhankelijk van de gebruikte andere metalen om de legering te vormen. Om alsnog een mooiere witte kleur te verkrijgen worden de witgouden delen van een juweel voorzien van een Rhodium-laag. Rhodium is een metaal uit de familie van de Platina-metalen met als eigenschappen, uiteraard een perfecte mooie witte kleur, een hoge slijtvastheid en via elecrolytische weg een goede hechting aan goud.
De laag gaat onvermijdelijk na intensief gebruik van het juweel slijten, de Rhodium-laag kan immers slechts enkele micrometer dik worden aangebracht. Hierdoor komt de orginele wit-goud kleur aan de oppervlakte te liggen van het juweel. Het spreekt vanzelf dat dit verschijnsel zich sneller zal voordoen bij een ring dan bij een paar oorbellen. Bij vele goedkopere geïmporteerde bicolor-modellen is de Rhodiumlaag aangebracht op geel goud. Bij deze juweeltjes houdt de consument na verloop van tijd een enkelkleurige geelgouden ring over. Deze juwelen vervaardigen uit geel en wit goud zou de productieprijs doen stijgen met 80-100%. In dit geval moeten er immers 2 onderdelen gegoten worden die men dan afzonderlijk afwerkt en monteert tot 1 juweel.
De oorzaak is tweeërlei: 1. De legering moet voldoen aan de Europese wetgeving inzake Nikkelallergie 2. De consumenten eisen meer en meer een perfect product (cfr. Ook verder, "krassen op je ring"). De wetgeving: vroeger werd een 18 kt wit gouden legering samengesteld uit goud en Nikkel. Nikkel is een zeer goede "witmaker" voor een legering, zeer gunstig in prijs, en legeringen met deze samenstelling waren ook gemakkelijk te bewerken, en slijtvaster in gebruik. Volgens de Europese richtlijnen moet de legering voldoen aan bepaalde normen, hierdoor kan een legering nog slechts een beperkte hoeveelheid Nikkel bevatten. Een goed alternatief is Palladium gebruiken als bijlegering, maar zit het probleem in de prijs. Palladium kost ongeveer 40% meer dan het goud zelf. Bij een hoog aandeel Palladium in de legering maakt dit de prijs onverantwoord hoog.
Meer en meer wordt de juwelier geconfronteerd met consumenten die soms het onmogelijke eisen. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Consumenten die absoluut geen krassen op hun ringen kunnen verdragen zien beter af van hun aankoop. Krassen zijn nu eenmaal niet te vermijden. Afhankelijk van het metaal of de legering is er een verschil in hardheid. Zo is edelstaal vele malen harder dan goud 18 kt maar het is krasvrij. In Duitsland zegt men over krassen, het zijn "Spuren des Lebens". Degelijke juwelen kunnen steeds terug in nieuwe staat worden gebracht maar hiermee is het probleem niet definitief opgelost.
Christie's en Sotheby's hebben de afgelopen week voor recordprijzen een uiterst zeldzame gele diamant en een blauwe diamant geveild voor respectievelijk 12 miljoen en ruim 17 miljoen euro. "The Blue", de grootste in zijn soort, is door veilinghuis Christie's voor 23,79 miljoen dollar (17,3 miljoen euro) verkocht. De Amerikaanse juwelier Harry Winston is de nieuwe eigenaar van het kleinood.
De waarde van de diamant van 13,22 karaat werd door Christie's geschat tussen de 21 en 25 miljoen dollar. De verkoper wenste anoniem te blijven, de nieuwe eigenaar van "The Blue" is het juweliershuis Harry Winston, dat deel uitmaakt van de Swatch-groep, klonk het bij Christie's. De diamant zal omgedoopt worden tot "Winston vivid blue".
Zes maanden geleden ging bij Christie's al een oranje diamant van 14,82 karaat onder de hamer voor 35 miljoen dollar (25,5 miljoen euro). Bij concurrent Sotheby's werd dan weer een gele diamant voor 16,3 miljoen dollar (11,9 miljoen euro) verkocht.
Een particuliere verzamelaar heeft 14,5 miljoen Zwitserse franc (bijna 12 miljoen euro) betaald voor een gele diamant. De steen van 100 karaat genaamd Graff Vivid Yellow boekte en passant een record voor gele diamanten, aldus David Bennet van veilinghuis Sotheby's in Genève.
''Met zijn bijzondere afmetingen en een super-narciskleur is de Graff Vivid Yellow echt een bijzondere diamant en een enorme verschijning'', meent Bennet. Het veilinghuis had van tevoren een opbrengst van 13,4 tot 22,3 miljoen Zwitserse franc geschat.
Wie de steen aanbood en wie hem kocht op de veiling is niet bekend.
Bron: http://www.jeweline-magazine.nl/